Лајк за спорт, лајк за Новака Николића фудбалера „Минералца“ из Врањске Бање

У оквиру пројекта „Лајк за спорт“ који реализујемо под покровитељством града Врања представићемо и младог талентованог фудбалера клуба „Минералац“ из Врањске Бање Новака Николића који има 15 година и ђак је Економско-трговинске школе.

Рођен је у Врању 23. децембра 2007. године и фудбалер је кадетске селекције. Новак покрива позицију десног бочног играча или десно крило. Велики је потенцијал а у прилог томе говори и податак да је био на петнаестнодневним утакмицама у ФК “Телеоптик“ из Београда.

-Узора немам, али сам фудбал изабрао зато што ми се свиђа овај спорт. Играм на позицији крилног нападача и у Минералцу сам две године. Тренинге у виду физичке спреме имам једном недељно у теретани, али и код куће тренирам – каже Николић.

А на питање да ли у свету фудбала има одрицања каже:

-Има доста одрицања у овом спорту и највише се огледају у  виду излазака са друштвом. Поносан сам на своју упорност и истрајност. Најважнија је борба али и „срце на терен“ – додаје овај млади талентовани дечак.

Николић себе  у некој блиској будућности види у ФК “Црвена Звезда“.

Пројекат „Лајк за спорт“ подржан је од стране Града Врања на Конкурсу за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања у 2023. години.

Подели: