Уручени уговори будућим резервним официрима и добровољцима за служење војног рока

Центар Министарства одбране Србије за Локалну самоуправу Врање данас је у малој сали Дома војске организовао испраћај и свечано уручење уговора за кандидате који се упућују на војно стручно оспособљавање за резервне официре и добровољно служење војног рока са оружјем у септембарској упутној партији.

Интонирањем химне Републике Србије свечано је отворена церемонија уручења уговора.

Велики број кандидата нашао се на данашњој свечаности међу којима су Кристијан Спасић из Нерадовца, који се пријавио за служење војног рока,  Драгана Митов из Сурдулице као и Стефан Поповић из Брањара, кандидати за стручно оспособљавање за резервне официре.

Свечаности су присуствовали председник скупштине града Врања Дејан Тричковић, заменик команданта Четврте бригаде Копнене војске и гарнизона Врање пуковник Синиша Николић, представник Удружења војних стрешина града Врања Бане Ковачевић и представник Канеларије за младе града Врања, Лука Трајковић.

У име градског руководства и своје лично име присутне је поздравио председник Скупштине града Врања, Дејан Тричковић.

Начелник центра Министарства одбране Врање, потпуковник Игор Милановић истакао је између осталог у свом обраћању да је  локал патриотизам звезда водиља свих пријављених кандидата.

Сви кандидати који нису ушли у септембарски упут моћи ће да се пријаве у наредна три упута и то, децембарски, мартовски и јунски.

 

Подели: