Одборници усвојили низ важних одлука – ускоро проширење депоније Метерис

Данас је у Врању заседао локални парламнет. Пред одборницима је било више важних одлука. Једна од њих је била и она која се односи на организацију Градске управе града Врања, као и одлука о оснивању спортског привредног друштва „Спортско друштво Врање 1093 доо Врање“. Једна од тачака била и реализација програма Интегрисано управљање чврстим отпадом која се односи на депонију Метерис.

Седници су поред одборника присуствовали и градоначелник др Слободан Миленковић и народни посланик Славиша Булатовић.

На седници Скупштине града најпре је потврђен мандат одборницима Слађани Томић са изборне листе ,,Александар Вучић-за нашу децу“ и Владимиру Симоновићу са листе Групе грађана ,,Српска десница Врање-од народа за народ“. Одборници су усвојили Одлуку о измени и допуни одлуке о организацији Градске управе града Врања.

Одборници су усвојили Извештаје о раду са финансијским извештајима за 2022. годину јавних установа Туристичка организација Врање и Народни универзитет  и Здравствене установе „Апотека Врање“. Усвојен је Текст трилатералног уговора о коришћењу средстава зајма намењених реализацији програма ,,Интегрисано управљање чврстим отпадом, фаза 1“, који се односно на Депонију Метерис.

Одборници су усвојили и Решење о престанку мандата директора ЈУ ,,Културно-образовни центар“ Јасмине Вељковић, као и Решење о именовању Изабеле Савић дипломиране економисткиње за вршиоца дужности директора ове установе.

 

Подели: