Србија дочекала своје кошаркаше, баскеташе и најбољег тенисера света Ђоковића

Испред Скупштине града Београда синоћ је више десетина хиљада грађана дочекало кошаркаше Србије и најбољег тенисера света Новака Ђоковића, док је остатак земље наше спортисте и дочек пратио путем малих екрана.

Орлови су се са шампионата света одржаном у Манили вратили окићени сребром, Новак Ђоковић донео је 24. грен слем са US Opena, а на најпознатији београдски балкон изашли су и баскеташи Србије, који су пети пут  за редом узастопно освојили титулу првака Европе. Спектакуларан дочек наших спортиста пратили су и Врањанци.

Велике овације навијача синоћ је покупио Бориша Симанић, који је у Манили после утакмице са Јужним Суданом након тешке операције остао без бубрега али је смогао снаге и изашао на балкон како би поздравио све присутне.

Селектор кошаркашке репрезентације Србије, Светислав Пешић захвалио се на подршци свих коју су били уз наше орлове и бодрили их све време.

Алекса Аврамовић српски кошаракаш је истакао да му је била част што је представљао Србију.

Новак Ђоковић је са мајицом кошаркашке репрезентације директно из Њујорка стао пред навијаче доневши са собом шампионски трофеј US Opena али и сузе радоснице. Дочекао га и поздравио и председник Србије Александар Вучић.

На свету ниједна нација нема овај дух који ми имамо, додао је Ђоковић.

Подели: