Почиње нови серијал на ТВ Врањска плус „Два лица један живот“

Телевизија Врањска плус у сардњи са Друштвом онколошких пацијената Врање, а под покровитељством Министарства информисања и телекомуникација снима серијал емисија „Два лица један живот“. Серијал је добио назив по истоименој изложби фотографија коју су чланови овог Друштва приредили 4. фебруара на Светски дан борбе против рака како би указали на значај превентивних прегледа и скренули пажњу јавности не само на овај датум, већ и на оно што што ова тешка болест неминовно доноси.

Емитовање почиње у петак 15. септембра, а о бројним активностима чланова овог друштва, плановима и борби против рака у првој емисији серијала говори Небојша Јањић секретар Друштва онколошких пацијената Врање.

У Србији годишње оболи 40 хиљада људи. Малигне болести однесу сваке године један мањи град – животе више од 20 хиљада људи. Наша земља је на 18.том месту у Европи по учесталости оболевања од малигних болести, а на другом месту по смртности.

Спас је у превенцији и превентивним прегледима  – рaнo oткривaње бoлeсти има висoку вeрoвaтнoћу излeчeњa, прeживљaвaњa и бoљи квaлитeт живoтa oбoлeлих пацијената.

Друштво онколошких пацијената Врање планира да у октобру који је посвећен борби против рака дојке организује низ активности под називом ,,Боркин завет: Прегледај се, брини о себи“. Одлучили су да од ове године, овај месец буде у знаку Боркиног завета, и да на тај начин негују успомену на прерано преминулу Борку Стефановић која се храбро борила против рака, и сама тешко болесна стално указивала на значај превентивних прегледа и била најактивнија у свим акцијама друштва.

Емисија је на програму ТВ Врањске плус у петак 15. септембра од 20 сати. Реприза у суботу 16.септембра од 14 сати. Све емисије биће и и на званичном YouTube каналу ТВ Врањска плус.

Подели: