Одржан Комеморативни скуп посвећен др Срђану Тасићу

У великој сали Дома здравља у Здравственом центру Врање одржан је Комеморативни скуп посвећен доктору Срђану Тасићу, специјалисти урологије .

Доктор Срђан Тасић рођен је 8. септембра 1964. године у Врању, где је завршио основну и средњу школу.  На Медицинском факултету, Универзитета у Нишу дипломирао је 1991. године. Приправнички стаж обавио је у Здравственом центру Врање

Са радом је као доктор медицине почео 1992. године у Служби Хитне медицинске помоћи у Здравственом центру  Врање, да би само пет година касније био распоређен у Служби за трансфузију крви, Опште болнице Врање.

Након положеног специјалистичког испита из урологије 2004. године у Београду радио је као доктор специјалиста урологије у Служби за урологију.

Од 2006. године био је шеф одсека за ендоскопију и у каснијем периоду обављао је послове шефа за специјалистичко консултативну дијагностику у овој служби.

Доктор Срђан Тасић је био добар човек, добар лекар и стручњак. Позитивизам, колегијалност, хуманост красили су његов приступ пацијентима. Увек присутан осмех и ведрина у погледу уливали су наду у излечење болеснима и пружали подршку колегама у свакодневном тешком и напорном раду.

Био је омиљен и као човек и као колега.

Доктор Срђан Тасић сахрањен је на Шапраначком гробљу у Врању, иза себе је оставио супругу и двоје деце.

Подели: