Уручени уговори о додели субвенција за подстицај запошљавања и самозапошљавања

У Великој сали Скупштине града уручени су уговори о додели субвенција за запошљавање  незапослених лица из категорије теже запошљивих и Одлуке о додели субвенција за самозапошљавање незапослених лица.

У оквиру уговора о додели субвенција за запошљавање назапослених лица додељено је  15 уговора послодавцима и упошљено 17 лица, од тога 3 радника са инвалидитетом, док је другом мером подржано 27 лица за покретање пословних активности.

Пене Васев добитник је уговора  субвенција за самозапошљавање док је  Градимир Стојановић испред фирме Граде Д.О.О. добитник субвенција за запошљавање лица из теже запошљивих категорија.

Милан Илић, помоћник градоначелника истакао је да су мере активне политике добра пракса за подстицај запошљавања и самозапошљавања.

Горан Живковић, директор Националне службе за запошљавање истакао је да је владало велико интересовање за обе мере за које је Врање издвојило више од половине средстава од укупног износа 11 милиона 700 хиљада динара односно 51,8 % средстава, а НСЗ 48,9 %.

Додели уговора присуствовао је и градски већник Небојша Зупанчић.

 

 

 

Подели: