Борини позоришни дани од 21. до 28. октобра – међународни карактер овогодишње селекције

У врањском театру одржана је друга конференција за новинаре поводом предстојећих „Бориних позоришних дана“ који се одржавају по 43. пут. Селектор фестивала је позоришни критичар из Београда Слободан Савић. Слоган фестивала ове године је „Позориште у трауматизованом друштву“ а у такмичарској селекцији је шест представа.

У такмичарски део уврштене су представе: „Код вечите славине“ у извођењу Српског народног позоришта и Центра за развој визуелне културе, Нови Сад, „Ричард Трећи“ Виљема Шекспира Новосадског позоришта, Ујвидеки синхаз, „Наш разред“ Народног позоришта у Београду, „Непријатељ народа“ Македонског народног театра из Скопља, затим представа „Реалисти“ Театра Егзит из Загреба и Аристофанове „Птице“, Позоришта „Чики Гергеј“ из Темишвара у Румунији.

Публика ће бити у прилици да погледа и премијеру врањског театра „Ништа нећемо заборавити“ у режији Југа Ђорђевића и драматизацији Тијане Грумић по романима Вере Ценић и представу „Шта ће бити са свима нама“ коју ће у част награђених извести глумци Народног позоришта ,,Тоша Јовановић“ из Зрењанина.

Подели: