Фондација Ана и Владе Дивац – Позив младима из Сремске Митровице и Врања да унапреде квалитет живота

Фондација Ана и Владе Дивац објавила је конкурс за достављање предлога пројеката неформалних група младих (до 32 године) са подручја локалних самоуправа Сремске Митровице и Врања.

Омладински фондови подржавају оригиналне, занимљиве и корисне пројекте, у износу до 100.000 динара, који подстичу младе да постану активни чланови локалне заједнице. Подржани пројекти реализоваће се на територији локалних самоуправа Врања и Сремске Митровице, имаће циљ да унапреде квалитет живота младих у области културе, спорта, здравства, безбедности, запошљавања, образовања, активизма и волонтеризма, и спроводиће се од 25. октобра 2023. до 31. марта 2024. године.

Рок за подношење предлога пројеката је 9. октобар 2023. године до 17 часова.
Заинтересоване групе младих треба да попуне формулар за предлог пројекта који могу преузети на http://www.divac.com/omladinski-fond.

Након затварања конкурса, чланови Омладинског фонда ће извршити први круг селекције и позвати на интервју по три члана из сваког изабраног тима.

Пројекат Омладински фондови се реализује са циљем повећања учешћа младих у процесима локалног развоја кроз доделу средстава пројектима које иницирају и воде млади људи. Сваким Омладинским фондом управља осам младих из локалне заједнице. Чланови и чланице одбора који расписују конкурс и одлучују о финансирању пројеката неформалних група младих са територије дате општине. Омладински фондови су део пројекта Регионално партнерство младих који Фондација Ана и Владе Дивац реализује у партнерству са Међународним републиканским институтом (ИРИ) и уз подршку Америчке агенције за међународни развој (УСАИД).

За више информација о пројекту Регионална партнерство младих контактирајте Петру Дивац из Фондације Ана и Владе Дивац на petra@divac. За више информација о УСАИД-у контактирајте Јелену Поповић на jpopovic@usaid.gov.

Подели: