Лајк за спорт, лајк за Лазара Крстића из СТК „Топ Спин“ из Врања

У оквиру пројекта „Лајк за спорт“ представићемо и талентоване стонотенисере који су успешни такмичари клуба „Топ Спин“ из Врања.

Лазар Kрстић има 12 година и похађа школу „Јован Јовановић Змај“ у Врању и одличан је ђак. Стони тенис тренира пуних седам година и веома је успешан у овом спорту. За њега у клубу кажу да је један од најперспективнијх играча, екипни вицешампион кадета Региона Ниш и освајач бројних турнира за млађе кадете.

-Кад сам био мали нисам се бавио никаквим спортом и тата ме је довео у СТК „Топ спин“. На почетку ништа нисам знао, али сам врменом све научио и заволео овај спорт – каже Лазар

Лазарев узор је чувени стонотенисер Ма Lонга (реч је о играчу који је 64 месеца био број један на мушкој ранг листи – више од било ког другог стонотенисера. Називају га диктатором Светске турнеје Међународне стонотениске федерације, пошто је освојио 5 турнира заредом са низом од 35 сетова без губитака. Он је капитен кинеске репрезентације за овај спорт) sr.1xmatch.com/ma-long-diktator-v-nastolnom-tennise/

Бранислав Миленковић и Александар Петковић су тренери у СТК „Топ Спин“. Тренинзи су три пута недељно понедељком, средом и петком по сат и по времена.

-Једног дана би желео да постанем тренер у клубу и да будем мећу првих топ 10 стонотенисера у свету – каже овај таленотовани стонотенисер.

СТК ,,Топ Спин” Врање основан је 2013. године. Броји 50 регистрованих играча, а део клуба су рекреативци. Клуб има неколико селекција – мини кадеткиње и мини кадети, млађи кадеткиње и млађи кадети, кадеткиње и кадети, јуниорке и јуниори и сениори. Тренутни ранг такмичења Друга стонотениска лига Србије сениори мушкарци и млађи кадети мушкарци; Лига младих млађи кадети и мини кадети појединачно наступају у свим категоријама. У клубу раде три тренера са А и Б лиценцама за рад. Највећи лигашки успех клуба Прва стонотениска лига Србије мушкарци сениори сезона 2020./2021.

Пројекат „Лајк за спорт“ подржан је од стране Града Врања на Конкурсу за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања у 2023. години.

 

Подели: