„Михољски сусрети села” у Павловцу окупили учеснике из 14 врањских села

У Павловцу надомак Врања одржавају „Михољски сусрети села“ који су ове године окупили учеснике из 14 села са територије града. Програм чији је носилац ОШ „Бранислав Нушић“ из Ратаја одвија се у дворишту Основне школе у Павловцу. Учествују и ђаци ОШ „1.мај“ из Вртогоша.

Градоначелник др Слободан Миленковић отворио је Михољске сусрете села. Након тога упутио се са сарадницима у обилазак излагача и разговарао са учесницима.

У пријатном амбијенту на чистом ваздуху посетиоци могу да уживају у низу активности. Предвиђен је драмски приказ ,,Млади чувари обичаја прадедова“, наступ фолклорних група, креативна ликовна и радионица грнчарства, затим представљање производа сеоских газдинстава, изложба домаће радиности, као и такмичење у припремању гулаша и презентација традиционалних јела.

Као и претходних година део програма је предвиђен за спортске активности то јест такмичења за децу и одрасле под називом „Игре без граница“.

Манифестациjа се завршава доделом диплома, пехара и захвалница свим наjуспешниjим учесницима. Покровитељи манифестациjе су Министарство за бригу о селу и град Врање, а организатор Културно – образовни центар Врање. Манифестацију је посетио и директор Службе Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Ненад Митровић.

ТВ Врањска плус припремила је специјалне емисије са овог догађаја.

Подели: