Деценија борбе против трговине људима

У великој сали Скупштине града обележено је 10 година рада и постојања Локалне мреже за превенцију и борбу против трговине људима града Врања као и 18. октобар Европски дан борбе против трговине људима.

Састанак представника чланица Локалне мреже за борбу против трговине људима града Врања организован је баш на Европски дан борбе против трговине људима – 18. октобар. Овом приликом представљени су резултати рада и обележено је и 10 година од оснивања првих Локалних тимова за борбу против трговине људима у Републици Србији, међу њима и у Врању.

Фокус Локалне мреже био је на превенцији и едукацији првенствено младих људи од најранијег детињства али и свих осталих грађана о трговини људима.

Овом приликом приказан је филм који је припремила наша медијска кућа а који говори о раду мреже. Такође, полазници ШАФ-а радили су на анимираном филму под називом „Кажњива трговина“.

Свечаном обележавању приуствовали су представници Вишег јавног тужилаштва, Полицијске управе, Црвеног крста и јавних установа.

 

 

 

 

 

 

Подели: