Изложба цртежа ,,Златне мисли“ у Галерији Народног музеја у Врању до 3. новембра

У Галерији Народног музеја у Врању отворена је изложба цртежа ,,Златне мисли“,  Јасне Јелић Обрадовић, уметнице из Аранђеловца.

Јасна Јелић Обрадовић рођена је 1973. године у Аранђеловцу. Средњу школу за дизајн, одсек текстил, завршила је у Београду 1992. године.

Дипломирала је на Факултету примењених уметности и дизајна у Београду 1999. године, на одсеку зидног сликарства. Докторирала је на Факултету примењених уметности 2021. године као стипендиста Министарства просвете РС за најуспешније студенте докторских студија ФПН Београд.

Поред сликарства бави се цртежом, акварелом и иконописом. У области зидног сликарства реализовала је више радова у ентеријеру и екстеријеру приватних пословних објеката.

Поред групних излагања на домаћим и међународним изложбама, до сада је више пута излагала самостално и учествовала на више уметничких колонија.

Изложба цртежа ,,Златне мисли“ одабрана је  на излагачком конкурсу ГНМ Врање и финансијски подржана од стране Министарства културе у оквиру пројекта ,,Годишњи програм ГНМ Врање у 2023. години“. Биће отворена до 3.новембра.

Подели: