Сезона зимнице је и даље у пуном јеку. Након неизоставног ајвара, туршије, руске салате и осталих зимских ђаконија, већина домаћица увелико се припрема и за стављање купуса.
Након сезоне паприка, парадајза, корнишона, шаргарепе и плавог патлиџана неизоставних састојака ђаконија у виду ајвара, пинџура, руске салате, пеглане паприке, разних џемова и слатка и још многих специјалитета уредно поређаних на полицама код сваке домаћице које се налазе у скоро сваком шпајзу, подруму или делу куће специјално намењеном за чување зимнице којом се врсне домаћице са поносом могу похвалити. Но, ипак недостаје још једна од зимских специјалитета а то је кисео купус.
У прилог овој причи, екипа Врањске плус обишла је Зелену пијацу код Бујковског моста како би добила информације о томе какве су цене овог поврћа, понуда и потражња али и рецепт за добар кисео купус.
Слободан Маринковић, иначе дугогодишњи продавац на пијаци код Бујковског моста истиче да је задовољан продајом и да се осим купуса доста продају парадајз и то розе, домаћи, као и паприка нове садње из пластеника и то по цени од 200 динара, колико стаје цена слатке и 250 динара љуте паприке по килограму.