У потрази за купусом и добрим рецептом за кисељење ове зимске посластице

Сезона зимнице  је и даље у пуном јеку. Након неизоставног ајвара, туршије, руске салате и осталих зимских ђаконија, већина домаћица увелико се припрема и  за стављање купуса.

Након сезоне паприка, парадајза, корнишона, шаргарепе и плавог патлиџана неизоставних састојака ђаконија у виду ајвара, пинџура, руске салате, пеглане паприке, разних џемова и слатка и још многих специјалитета уредно поређаних на полицама код сваке домаћице које се  налазе у  скоро сваком шпајзу, подруму или делу куће специјално намењеном за чување зимнице којом се врсне домаћице са поносом могу похвалити. Но, ипак недостаје још једна од зимских специјалитета а то је кисео купус.

У прилог овој причи, екипа Врањске плус обишла је Зелену пијацу код Бујковског моста како би добила информације о томе какве су  цене овог поврћа, понуда и потражња али и рецепт за добар кисео купус.

Слободан Маринковић, иначе дугогодишњи продавац на пијаци код Бујковског моста истиче да је задовољан продајом и да се осим купуса доста продају парадајз и то розе, домаћи, као и паприка нове садње из пластеника и то по цени од 200 динара, колико стаје цена слатке и 250 динара љуте паприке по килограму.

Подели: