Лајк за спорт, лајк за Ању Тасић из СТК „Топ Спин“ Врање

Ања Тасић има 12 година, ученица је петог разреда Основне школе “Вук Караџић“ из Врања и одличан је ђак. Tакмичарка је клуба стонотениског клуба „Топ Спин“ из Врања.

На питање зашто је изабрала баш да тренира стони тенис, Ања је истакла да јој је свиђа овај спорт и да је са тренинзима кренула и због друга који такође тренира у овом клубу па  је из тог разлога одлучила  да и сама крене да се бави овим послом.

У СТК “Топ Спин“ је скоро годину дана и са првог тренинга носи веома лепа и позитивна искуства.

За Ању су у овом спорту  најбитнији упорност, рад и редовни тренинзи.

Као и већина њених клубских другова и другарица Ања на тренинге долази понедељком, средом и петком. Тренинзи иначе почињу од 19 сати углавном вежбама, загревањем након чега следи и играње стоног тениса, вежбање, стицање нових знања као и усавршавање свих пређашњих техника  са којима се сусретала на претходним тренинзима.

Иако је понекад напорно ускладити све обавезе са којима се ова дванаестогодишњакиња сусреће уз добру организацију, рад, ред и дисциплину успева да све своје задате циљеве и оствари.

Већина спортиста има одређен режим исхране па је нас интересовало да ли и Ања има неки одређени начин исхране, јер је и сама спортиста и да ли се храни здраво на шта добијамо потврдан одговор.

Интересовало нас је и то да ли стоним тенисом планира да се у будућности бави професионално и шта би желела да буде?

-Па не знам, свакако да бих желела да наставим да се бавим професионално овим спортом и будем успешна стонотенисерка, можда чак и тренер – поручује Ања.

Пројекат „Лајк за спорт“ подржан је од стране Града Врања на Конкурсу за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања у 2023. години.

Подели: