Јовановић: Најоштрије осуђујемо неистините наводе које пласирају странке опозиције

Поводом саопштења странака опозиције медијима Јунајтед групе да нови медијски закони ”девастирају медијску сцену у Србији” морам да најоштрије осудимо овакве неистините наводе имају једино прикупљање јефтиних политичких поена и уназађивање Србије.

Подсећам јавност да су на изради ових закона вишемесечно активно радили представници УНС-а, НУНС-а, АНЕМ-а, Савета за штампу, Асоцијације онлајн медија, Удружење РАБ Србија, СИНОС-а, и Локал преса, као и да су били укључени и партнери Мисија ЕУ у Србији, Мисија ОЕБС-а, амбасада Краљевине Норвешке, као и Фондација Конрад Аденауер, као и да је била одржана јавна расправа и 4 округла стола у Београду, Нишу, Новом Саду и Крагујевцу, као и да су се учесници сложили да текстови нацрта закона који су финално усаглашени на састанку одржаном 18. октобра представљају корак у правом смеру ка уређењу медијске сцене у Републици Србији.

У међувремену је јавност била упозната и са подршком који су ови закони добили од стране комесара за проширење ЕУ, Оливера Верхељија, као и шефа мисије ОЕБС у Србији, Јан Братуа.

Са великим жаљењем морам да приметим да су против ових закона искључиво ви и Јунајтед група, мада искрено сумњам да имате исти интерес као и они, већ искључиво служите њиховом интересу. Телеком Србија послује по закону, пословао је по закону, али је у годинама ваше власти и власти ваших фаворита био врећа за ударање СББ-а.

Ова држава је донела одлуку да успостави фер услове на тржишту, а не као у ваше време да фаворизује пословање СББ-а. Овакво понашање опозиционих представника не треба да буде изненађење никоме, једноставно настављају да раде исто као и кад су били на власти, а то је да служе искључиво интересима СББ-а.

Сведоци смо да последњих дана са истих ових медија се искључиво пласирају неистините информације и спинови које имају за циљ довођења грађана у заблуду.

Све то само још једном потврђује и показује да опозиција не сноси никакву одговорност за изношење неистина, већ да представљају и главни генератор подела у нашем друштву.

Михаило Јовановић
Министар информисања и телекомуникација

Подели: