„Добродошли у Јумко империју“ изложба поводом 63. годишњице постојања ове компаније

Након свечане седнице поводом 63. годишњицу постојања и успешног рада Компаније Јумко, организована је изложба „Добродошли у Јумко империју“.

У раду на изложби „Добродошли у Јумко империју“ коришћен је разноврстан, богат, већином невиђен материјал из архива и Холдинг компаније. Циљ је да се шира јавност, више упозна са мисијом коју су некадашњи Памучни комбинат, касније Јумко и радни људи, ширили на путевима успона и падова, рекао је државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, професор доктор Дејан Антић, који је уједно и отворио поставку.

Изложба „Добродошли у Јумко империју“ радиле су архивисти Бојана Митровић и Драгана Ристић, као и архивски саветник Историјског архива „31. јануар“ Бранка Јаначковић, уз несебичну помоћ стручних сарадника из компаније.

Јумко ће сутра обележити крсну славу Света Петку у цркви Света Петка у Врању. Након литургије, у амфитеатру пословне зграде биће додељене награде најбољим радницима и онима који су ове године остварили право на пензију .

 

 

Подели: