Невероватна сума за коју је продат стрип Загор Те-Неја

„Благо црвене планине“ иначе трећа свеска стрип серијала „Загор“ популарног италијанског јунака и његових авантура са Дивљег запада, продата је за невероватних 433.833 динара.

Стрип „Благо црвене планине“ серијала Загор која је објављена у Србији у Лунов Магнус Стрипу у издању Новосадског дневника, изашла је давне 1969. године и коштала је веровали или не у то време само 5 динара. Цена стрипа често зависи од понуде и потражње. Ако постоји велики број колекционара који траже одређени стрип, цена ће вероватно порасти. И баш ово издање Загора достигло је цену од невероватних 433. 833 динара, скоро пола милиона.

Цена јесте изненадила многе али не и колекционаре.

Oвај редак примерак, веома вредан поседује и наш суграђанин Дејан Трајковић, који је приликом снимања емисије и причи о његовој љубави према стриповима и колекционарству навео да нема тог новчаног износа за који би он продао свој примерак „Благо црвене планине“.

Лунов магнус стрип је уз Златну серију највеће стрип издање у бившој СФРЈ које је излазило од 1968. до 1992. године у издању „Дневника“ из Новог Сада. Укупно је објављено око 1000 епизода у овој едицији.

Ово је иначе трећа епизода Загора објављена у Србији, односно бившој Југославији. Прва је била Насиље у Дарквуду, а друга Кларк Сити који су објављени у едицији Златна Серија.

Подели: