Уручени уговори за грантове у оквиру пројекта ,,Развој омладинског и женског предузетништва у Јабланичком и Пчињском округу“

Помоћник градоначелника Милан Илић и градски већник Небојша Зупанчић уручили су данас Уговоре о додели грантова у оквиру пројекта ,,Развој омладинског и женског предузетништва у Јабланичком и Пчињском округу“. Реч је о пројекту који се реализује у оквиру Програма регионалног раста у Републици Србији у 2023. години, који суфинансирају Министарство за равномерни регионални развој и пројектни партнери, Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа у сарадњи са 8 јединица локалних самоуправа поменутих округа.

Са територије града Врање десеторо младих предузетника до 35 година старости добило је грантове у висини од по 250 хиљада динара. Помоћник градоначелника Милан Илић истакао је задовољство што су се млади људи са територије града Врања одазвали Јавном позиву и искористили бенефите које поменути пројекат пружа. ,,Драго ми је што Град Врање има спретне и одважне младе предузетнике који су на основу својих идеја и планова постали део овог пројекта. Драго ми је да видим да су међу добитницима грантова и млади људи који се баве старим занатима. Сви ви ћете у оквиру пројекта имати прилику да се представите и у Београду и покажете да град Врање има младе али озбиљне предузетнике који су посвећени свом послу и који желе да раде“, истакао је помоћник градоначелника Милан Илић. Градски већник за привреду Небојша Зупанчић честитао је свима што су постали део пројекта изразивши наду да ће у будућем периоду, захваљујући овим средствима, моћи да остварују завидне резултате у сферама својих пословања.

Како је истакла Наташа Трајковић, руководилац Одељења за привреду и економски развој Града Врања овај пројекат има за циљ унапређење пословања и развој предузетништва и предузетничког духа кроз стицање знања о предузетништву и доделу грантова за унапређење пословања. ,,Млади предузетници у оквиру овог пројекта имаће још једну обуку о маркетингу и пословању “, додала је она.

Извор: Сајт града Врања

Подели: