Поштујући традицију свог народа врањски напредњаци данас славе Света Петку

Градски одбор Српске напредне странке у Врању данас обележава своју славу Света Петку. Свету литургију служило је свештенство Епархије врањске, а након тога обављено је сечење славског колача у Саборном храму Свете Тројице.

Обележавању славе присуствовали су функционери владајуће странке на локалном нивоу, на челу са градоначелником др Слободаном Миленковићем, заменицом градоначелника Зорицом Јовић, и начелником Градске управе Душаном Аритоновићем, као и бројни чланови странке.

Нови кум Велибор Антонијевић, директор Републичког фонда за здравствено осигурање филијале у Врању, изразио је велико задовољство што је међу 14.000 чланова у Градском одбору, баш он изабран да буде кум, јер је то велика част.

Након литургије, врањски напредњаци упутили су се ка средишту странке која се налази у Партизанској улици. За све чланове, симпатизере и пријатеље странке организован је пријем и коктел.

Света Петка је једна од најпоштованијих светитељки и најчешћа српска слава. Заштитница је жена, а у народу је позната и по томе што је помагала болеснима и сиромашнима.

 

Подели: