Свечано обележен Дан предшколске установе ,,Наше дете“

Поводом обележавања Дана Предшколске установе ,,Наше дете“ у позоришту ,,Бора Станковић“ одржана је свечаност којој су присуствовали председник Привременог органа Града Врања др Слободан Миленковић и чланица Привременог органа Зорица Јовић.

Том приликом, др Слободан Миленковић истакао је да је скоро шест и по деценија организованог васпитног и педагошког рада са децом предшколског узраста за поштовање. ,,Када је те 1959. године Одлуком Народног одбора општине Врање, издвајањем забавишта из основних школа Вук Караџић и Доситеј Обрадовић, основана самостална установа, постављени су и темељи предшколског васпитања и образовања.

Кроз године које су уследиле Предшколска установа ,,Наше дете“ израсла је у модерну установу која данас има 9 објеката у граду и групе припремног предшколског програма у селима. Очекујемо отварање и десетог, новоизграђеног вртића ,,Бајка“ у насељу „Рашка“, на који смо посебно поносни“, рекао је Миленковић. Након тога, он је говорио о улагањима у објекте предшколске установе, нагласивши да је само у овој години за несметано функционисање Предшколске установе град издвојио преко 522 милиона динара. ,,У протекле три године у обнову постојеће и изградњу нове инфраструктуре Предшколске установе уложена су значајна средства. И нећемо ту стати, јер највећа и најбоља инвестиција је инвестиција у потомство, у децу, којој треба да оставимо у наслеђе и идентитет, културу, традицију и знање. Да оставимо здраве темеље на којима ће наставити да граде не само нашу локалну заједницу, већ друштво и државу у целини“, истакао је председник Привременог органа Града Врања др Слободан Миленковић. Присутнима се обратила и директорка Предшколске установе Лидија Петковић. ,,Заједничким радом градили смо квалитет који је основна вредност којој тежимо, а уједно и мерило за све што радимо. Поносна сам што сам на челу установе у којој бораве и расту срећна и задовољна деца.

Наш задатак је да им будемо подршка, да се трудимо да обезбедимо средину у којој могу да маштају, да праве изборе, да истражују и уређују.

Упамтимо, одрасли нису дорасли деци“, нагласила је директорка.

У програму су наступили хор, малишани и васпитачи ПУ ,,Наше дете“.

Подели: