Стефановић о улагањима у образовање и инфраструктуру у општини Бујановац

Влада Србије ради на унапређењу квалитета живота свих грађана на југу Србије.  О улагањима у инфраструктуру и образовање у општини Бујановац говорио је члан Председништва СНС Небојша Стефановић.

Комплетна реконструкција ОШ „Бранко Рдаичевић“ у Бујановцу, површине око 6 хиљада квадрата, биће завршена јануара 2024. Реконструкција ове образовне установе се финансира од стране Канцеларије за јавна улагања Владе Републике Србије .

Реконструкција школе почела је јануара 2022.године када су ђаци и настава пресељени у Средње школе „Сезаи Сурои“ и „Свети Сава“ у Бујановцу. Након завршене прве фазе радова, тренутно се изводе радови на фискултурној сали.Влада Србије ради на унапређењу квалитета живота свих грађана на југу Србије.

Држава доста улаже у инфраструктуру, образовање и здравство. Недавно је асфалтиран државни пут од манастира Свети Прохор Пчињски до граничног прелаза у дужини од 2.5 километара.Током прошлог викенда асфалтиране судве улице у селу Лопардинце код Бујановца у дужини од 950 метара, који се финансирају средствима из буџета Службе Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа.

 

 

Подели: