Позориште „Бора Станковић“ домаћин фестивала „Мали Јоаким“

Фестивал позоришта за децу и младе “Мали Јоаким“ који организују Заједница професионалних позоришта Србије и Позориште „Бора Станковић“ као домаћин, одржаће се од 12. до 18. новембра.

“Мали Јоаким“ фестивал професионалних позоришта за децу и младе, ове године прославиће 16. рођендан и то у врањском позоришту.

За селекцију је било пријављено 11 представа, али је за такмичарски део одабрано седам позоришних остварења. То су ,,Пинокио“ Позоришта Бора Станковић у Врању, по тексту и у режији Дарка Ковачовског, затим другог дана представа ,,Мулан“, по тексту Тијане Грумић, у режији Дамјана Кецојевића, Позориште за децу Крагујевац. Трећи дан резервисан је за комад ,,Василиса Прекрасна“ по тексту Миодрага Станисављевића, а у режији Вахидина Прелића и извођењу глумаца Народног позоришта Ужице. Већ наредног дана је ,,Храбра кројачица“, Јелене Палигорић Синкевић, у режији Марка Торлаковића, Крушевачког позоришта, а потом ,,Бајка о рибару и рибици“ коју је по тексту Нине Павловић режирала Вјера Видов са глумцима Позоришта лутака Ниш. На крају такмичарског програма је комад ,,Једнобрки витез“, по тексту Дејана Алексића и у режији Александре Ковачевић са Краљевачким позориштем. Фестивал се завршава представом у част награђених ,,Уображена Маргарета“, по тексту и у режији Миодрага Динуловића и извођењу Народног позоришта Лесковац.

Цена појединачне карте је 300 динара, док фестивалски комплет кошта 1.800 динара. Карте се већ могу купити на благајни позоришта, као и онлајн на сајту врањског Позоришта.

 

Подели: