Вучић: Наставићемо улагања у школе и вртиће на Косову и Метохији

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће држава наставити да помаже народ и децу у јужној покрајини, и да ће након изградње три нове школе и пет вртића, као и обнове 29 школа на тој територији наставити са улагањима колико је то могуће.

„Наставићемо колико је у готово немогућим условима могуће, да улажемо у ваш напредак. За музички кабинет који вам је потебан, за који сте ме питали, рачунајте да је решено. То је ситница, у претходне три године смо урадили потпуно нове три школе и пет вртића и обновили 29 школа“, рекао је председник Вучић приликом пријема ученика и наставника основне школе „Свети Сава“ из Жеровнице у општини Звечан са Косова и Метохије.

Председник Вучић нагласио је да је посебно срећан што су деца са Косова и Метохије могла да посете Београд, виде храм Светог Саве као и све институције, како је истакао, њихове српске државе.

Председник Вучић се посебно захвалио родитељима, који, како је навео, чувају своју отаџбину упркос тешким условима у којима живе на територији Косова и Метохије.

Вашим родитељима сам бескрајно захвалан што чувају и бране своју отаџбину, што је се у најтежим условима тешког прогона и свакодневног малтретирања нису одрекли. И што знају да имају смо једну земљу, Србију. Хвала и вама децо, што волите своју земљу и на томе што ћете својим знањем да допринесете њеном напретку“, рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је основцима и њиховим васпитачима и наставницима поручио да уколико мисле да држава може да уради било шта то траже и кажу.

Ако мислите да можемо било шта, што је реално и рационално и могуће да урадимо, кажите. Родитељи могу да вам испуне и жеље из бајке, ми не можемо, али вас молим да то кажете. Срећан сам што сте могли да видите како нам изгледа храм Светог Саве, али сам посебно срећан што знам да смо бар мало могли да помогнемо наше светиње на Косову и Метохији. Да обновимо и сачувамо све од Дечана до Бањске“, рекао је председник Вучић.

Председник Вучић захвалио се и наставницима и родитељима, а деци је уручио поклоне.

Подели: