МУП: Осумњиченима уз кривичну пријаву одређено полицијско задржавање до 48 сати

Припадници Министарства унутрашњих послова у Врању, по налогу тужиоца Вишег јавног тужилаштва у Врању, ухапсили су М. М. (1985), због постојања основа сумње да је извршио кривична дела тешко убиство у покушају и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја и М. М. (1989), због постојања основа сумње да је извршио кривично дело тешко убиство у покушају у помагању.

Како се сумња, јутрос је у улици Краљевића Марка у Врању, најпре дошло до свађе и туче између осумњичених и још четири мушке особе из Врања старости 42, 36, 20 и 17 година, након чега је М. М. (1985) из пиштоља испалио више хитаца и нанео лаке телесне повреде четрдесетдвогодишњем, тридесетшестогодишњем и двадесетогодишњем мушкарцу.

М. М. се сумњичи да је помагао извршење овог кривичног дела тако што је металном палицом ударао оштећене, отклањао препреке за извршње кривичног дела и онемогућавао оштећенима да пруже отпор или да оду са лица места.

Потом је М. М. (1985), приликом удаљавања са лица места, својим возилом ударио у друго паркирано возило, након чега је, како се сумња, у настављеној тучи са актерима, задобио тешке телесне повреде.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени тужиоцу Вишег јавног тужилаштва у Врању.

Извор: МУП Врање

Подели: