Две породице добиле бесповратна средства за куповину куће на селу

У оквиру програма Министарства за бригу о селу за доделу бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на териториjи Републике Србиjе, данас су потписани Уговори о купопродаји две куће у селима Ранутовац и Златокоп. Уговоре је у име града Врања, као партнера у реализациjи овог програма Министарства за бригу о селу, потписао председник Привременог органа Града Врања др Слободан Миленковић са Јелком Трајковић, за куповину куће у селу Златокоп и Вањом Митић, за куповину куће у селу Ранутовац и власницима предметних некретнина Мирославом Поповић и Драгославом Стошић.

На основу Јавног позива Министарства за бригу, Јелка Трајковић за куповину сеоске куће са окућницом у селу Златокоп добила је средства у висини од  1.132.230,00 динара, док су Вањи Митић за куповину куће са окућницом у селу Ранутовац  додељена средства у износу  1.095.200,00 динара.

Нови власници немају право да отуђе купљену некретнину наредних 10 година.

Поменути програм Министарства за бригу о селу спроводи се у сарадњи са jединицама локалних самоуправа, коjе врше процену тржишне вредности и провераваjу да ли су регулисани имовинско-правни односи те непокретности. Подносиоци приjаве на конкурс били су брачни и ванбрачни парови, млади пољопривредници и пољопривреднице и самохрани родитељи, до 45 година старости коjи су желели да започну своj живот на селу тако што ће се осамосталити из родитељских домова или из градова прећи да живе на село.

Извор: Сајт града Врања

Подели: