Антић посетио породицу борца са Кошара

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дејан Антић посетио је у селу Сува Морава код Владичиног Хана породицу Ненада Филиповића, борца са Кошара.

У одбрани јужне српске покрајине 1998. и 1999. године Ненад Филиповић је учествовао као припадник 53. граничног батаљона Војске Југославије. Данас је запослен у Војсци Србије као војник по уговору.

У разговору са породицом Филиповић државни секретар је рекао да Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања на челу са министром Николом Селаковићем посвећује посебну пажњу и придаје велики значај сваком грађанину који је у тешким временима рата носио српску униформу како би бранио свој народ. Такав је случај и са Ненадом Филиповићем борцем са Кошара чија породица до сада није имала решено стамбено питање, али које ће залагањем државе Србије и локалне самоуправе бити решено у најскорије време.

-Свесни смо жртве коју су Ненад и његови саборци поднели бранећи суверенитет наше отаџбине, свој народ и националне светиње. Када је Србији било тешко Ненад Филиповић није оклевао, већ је узео активно учешће у одбрани земље. Зато данас Србија узвраћа истом мером не би ли Ненад и његова породица имали свој кров над главом – навео је Дејан Антић.

Према речима државног секретара општина Владичин Хан је определила 1.400.000 динара помоћи за откуп куће и решавање стамбеног питања Ненада Филиповића, а радови на санацији куће у селу Стубал почињу већ на пролеће.

-Захваљујући општини Владичин Хан средства за подршку породици Филиповић опредељена су путем јавног конкурса за помоћ материјално угроженим особама. Осим тога локална самоуправа ће помоћи и око уређења дворишта стамбеног објекта намењеног породици Филиповић, док ће путем конкурса за унапређење енергетске ефикасности бити замењена и столарија на самом објекту – истакао је државни секретар.

Антић се захвалио и руководству општине Владичин Хан на друштвено-одговорном односу према српским борцима и одбрамбено-ослободилачкој традицији српског народа.

Извор: Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања

Подели: