Реаговање Драгана Антића из Еколошког устанка на саопштење СНС-а

За време Новогодишњих и Божићних празника на мејл Врањске плус телевизије је стигао допис Драгана Антића из Еколошког устанка, којим инсистира да објавимо, како каже, његов одговор, а уместо одговора послао је подуже саопштење којим се директно обраћа лично др Слободану Миленковићу, из којег смо издвојили део који би могао да има форму одговора у коме се између осталог каже:

-На наводе Еколошког устанка нисте одговорили аргументовано него нападом на моју личност и углед… Ево ја Вас јавно молим и позивам да изађете са документом у коме стоји да сам ја Драган Антић, професор географије и саветник-спољни сарадник при ШУ Лесковац осуђиван за производњу и стављање у промет опојних дрога. Поред тога да докажете да сам конзумент истих као што наводите у срамном саопштењу.

Даље у одговору, тј. саопштењу наводи се следеће:

-Избегли сте одговор због чега Здравствени центар дугује скоро 350 000 000 динара и дугови се увећавају. Похвале да сте набавили мамограф у 2023. години је више за срамоту него за похвалу. Мамографија се ради деценијама уназад, а наши пацијенти су ретко имали прилику да се прегледају на старом јер више није радио него што је радио.

И на крају овог саопштења – одговора обраћа се др Слободану Миленковићу:

-Са вером у то да ћете бити човек са образом, очекујем да изађете са новим саопштењем , потврдите документом тврдње ваше странке и на тај начин одговорите мени не кријућу се иза странке.

Да подсетимо, повод овом, назови, одговору, или саопштењу Драгана Антића из Еколошког устанка, како год да је, било је саопштење Савета за информисање ГрО СНС Врање, које смо објавили 30. децембра, а у коме се каже:

– У свој неважности политичког чиниоца, потврђеној резултатима последњих избора, необјективност промотера Еколошког устанка у Врању не јењава. Ако је судити по последњој, више него злонамерној, гомили лажи објављеној у медијима, јасно је да аутор јако површно познаје прилике у Здравственом центру у Врању и да их тумачи на начин који само њему одговара.

Оно што из Еколошког устанка називају пропадањем, јесте заправо до сада незабележено улагање у здравство, како у Србији, тако и у Врању. Све се своди на неконтролисано клеветање управе Здравственог центра, здравствених радника и представника градске власти и намерног игнорисања огромног улагања у здравство које достиже цифру од 18 милиона евра, обезбеђивања најсавременијих медицинских апарата попут мамографа, 47 лекара на специјализацији и 273 недавно запослених у свим доменима здравствене заштите. И то само у протеклој години.

Еколошком устанку чији је лидер у Врању познатији широј јавности јер је хапшен због производње, стављања у промет и конзумирања марихуане, је овакав напредак здравства под Српском напредном странком тешко објаснити. Нарочито ако узмемо у обзир да је нуспојава уживаоца марихуане поремећена свест о поимању времена, отуд је он вероватно још увек у прошлој деценији овог века.

На сву срећу, док се буде освестио, потпуна реконструкција болничког блока ће бити завршена и имаћемо захваљујући Александру Вучићу и Српској напредној странци најсавременији Здравствени центар на југу Србије – стоји у саопштењу које потписује Савет за информисање ГрО СНС Врање.

 

Подели: