Министарство одбране упутило позив за увођење у војну евиденцију

Министарство одбране Републике Србије упутило је позив за увођење у војну евиденцију особа које ове године постају пунолетне, младићима рођеним 2004. године као и старијих годишта који нису уведени у војну евиденцију.

Из министараства напомињу да увођење у војну евиденцију не значи позивање на служење војног рока, већ је обавеза дефинисана Законом о војној, радној и материјалној обавези.

Лица мушког пола ту законску обавезу треба да регулишу јављањем у надлежни Центар Министарства одбране за локалну самоуправу који се за Врање и Врањску Бању налази у Улици Краља Милана број 1 у Врању, спрат 3. канцеларија број 21.

Увођење у војну евиденцију по општем позиву вршиће се сваког радног дана, у периоду од 15. јануара до 29. фебруара 2024. године, у времену од 10,00 до 14,00 часова, а након тога, по појединачном позиву током целе године.

Регрут који се уводи у војну евиденцију треба да понесе: личну карту.

Уколико не поседује личну карту, на увид понети другу јавну исправу из које се може утврдити идентитет, а у иностранству –  важећу путну исправу.

Регрути који бораве у иностранству дужни су да се ради увођења у војну евиденцију јаве надлежном дипломатско – конзуларном представништву Републике Србије.

Детаљније информације о увођењу у војну евиденцију потражите на сајту Министарства одбране www.mod.gov.rs

 

 

 

Подели: