Откривена спомен – плоча Тетовским мученицима у Владичином Хану

У Владичином Хану је данас откривена спомен – плоча Тетовским мученицима. Реч је о десеторици Тетовчана који су 1943. године били мучени и убијени од стране окупатора. Међу њима су свешеници, судије, учитељи и земљорадници.

Спомен плоча постављена је управо на згради у којој су се одвијала мучења за време окупације у Другом светском рату, где су и сами ови недужни људи страдали. Ово обележје у част и сећање на страдале, поставили су Удружење потомака ратника ослободилачких ратова Србије и општина Владичин Хан а открили су га државни секретар у Министарсту за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у техничком мандату проф. др Дејан Антић и председник Привременог органа општине Владичин Хан Горан Младеновић.

Епископ врањски господин Пахомије са свештенсвом одржао је помен недужно страдалим Тетовским мученицима. Пошта је одата полагањем венаца и цвећа крај спомен плоче. Венце и цвеће положили су државни секретар у Министарсту за рад, запошљавање, борачка и социјална питања питања у техничком мандату проф. др Дејан Антић, председник Привременог органа општине Владичин Хан Горан Младеновић, борачка удружења као и Удружење Срба и Македонаца „Чајка“ из Тетова у Македонији.

Подели: