Председник Вучић у обиласку Дежурног оперативног центра Војно – безбедносне агенције

Рушење међународног поретка наоружавањем Приштине има за циљ да се супротно Резолуцији 1244 и повеље УН не само у потпуности са КиМ уклони траг постојања Републике Србије, већ и српског народа, рекао је председник Александар Вучић током обиласка Дежурног оперативног центра Војно – безбедносне агенције. Истиче да Резолуција 1244 предвиђа демилитаризацију.

Александар Вучић је, током обиласка Дежурног оперативног центра ВБА, поручио да је та агенција важна за безбедност и сигурност наше војске и да прати и све што се дешава у Копненој зони безбедности уз административну линију са КиМ.

Поред тога што је истакао значај агенције за Војску, подсетио је да се она бави оним што се дешава споља и прикупља податке о томе шта се дешава у Украјини и Гази и другим местима, како бисмо могли да искуства применимо у свом одбрамбедном систему.

-Војно – безбедносна агенција се бави безбедношћу и сигурношћу наше војске и оним што се дешава у нашим касарнама и важно је да увек имате пуну контролу над оним што се збива – нагласио је Вучић и истакао да Војно – безбедносна агенција сарађује и са свим другим службама безбедности.

Додао је да се, такође, бави и безбедношћу војних објеката и припадника Војске Србије.

Представници Војнобезбедносне агенције рекли су Вучићу да Оперативни центар ради нон-стоп, 365 дана у години, и да се одатле контролише цела териорија и прикуљају информације.

Заједно са Вучићем, Дежурни оперативни центар ВБА обилазе и министар одбране Милош Вучевићм, заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал потпуковник Желимир Глишовић, као и представници ВБА.

Извор: РТС

Подели: