Обележен Дан ГО Врањска Бања – заслужним појединцима уручена признања „26. јануар“

Пригодном свечаношћу обележен је Дан Градске општине Врањска Бања и 146 година од ослобођења од Османске власти. Ово је била прилика да се прикажу резултати рада руководства и да се доделе Јавна признања „26. јануар“, заслужним појединцима.

Председник Привременог органа ГО Врањска Бања, Драган Сентић рекао је да је овај дан прилика да се сетимо наших предака који су настрадали у борби за слободу своје земље.

Присутнима се обратила и члaница Привременог органа Града Врања, Зорица Јовић.

Поводом Дана Градске општине Врањска Бања, заслужним појединцима, који су својим радом допринели развоју овог места, додељено је  једно Специјално Јавно признање „26. јануар“ и два Јавна признања „26. јануар“, која је уручио председник Привременог органа ГО Врањска Бања, Драган Сентић.

Специјално Јавно признање додељено је државном секретару у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Драгану Стевановићу. Јавна признања „26. јануар“, додељена су Николи Вељковићу, младом пољопривреднику из села Корбевац и Лазару Николићу, ђаку генерације ОШ „Предраг Девеџић”.

У културно – уметничком делу програма учествовали су ученици основне школе „Предраг Девеџић“ из Врањске Бање. Приказан је и промо филм о овом бисеру југа Србије, у продукцији ТВ Врањска плус.

Данашњој свечаности присуствовали су представници војске, локалне самоуправе града Врања и Градске општине Врањска Бања, Епархије врањске и грађани.

Подели: