Награде од Града за најбоље у врањском спорту

У оквиру обележавања Дана града вечерас је у позоришту ,,Бора Станковић“ одржана церемонија додела награда најбољима у врањском спорту у 2023. години. Присутнима се обратила чланица Привременог органа Града Врања Зорица Јовић подсетивши присутне да је традиција неговања и развоја спорта у Врању дуга скоро век и по и да су први спортски догађаји у Врању организовани крајем 19. века. -Локална самоуправа одувек је помагала спортске клубове и појединце, у материјалном и организационом смислу. Градско руководство предузима низ активности на развоју школског спорта, пружа подршку рекреативцима, професионалцима и ради на унапређењу спортске инфраструктуре. У наредном периоду очекује нас реализација значајног пројекта изградње новог стадиона по УЕФА стандардима и то захваљујући помоћи државе и на иницијативу председника Александра Вучића – истакла је Зорица Јовић. Додала је да су у протеклој години запажене резултате остварили бројни спортски клубови и појединаци. -Ако бих морала да издвојим једног од њих, онда је то свакако РК „Врање“, који се такмичи у Супер рукометној лиги Србије. Такође, ГКМФ „Врање“, јесењи је првак Футсал прве лиге Србије. Такође, многи појединци донели су медаље са државних, балканских и европских такмичења. Успех наших младих спортиста обавезује нас да наставимо са подршком и у наредном периоду – додала је Зорица Јовић.

На традиционалном избору за најбоље у врањском спорту у протеклој години, за најбољу спортисткињу проглашена је Теодора Стојановић из ОК „Панда“, док је најбољи спортиста Александар Јањић, члан А репрезентације и најбољи играч КМФ ,,Врање“. Најбољи спортски колектив у 2023. години је РК ,,Врање 1957“.

Стручњак у области спорта за прошлу годину је тренер КМФ ,,Врање“, Горан Јовић. Спортски радник године је Јова Ристић, координатор ФК ,,Престиж“.

Награда за спортско изненађење у појединачној конкуренцији припала је Лазару Љубићу, репрезентативацу SU ,,Iron MMA Team”, а у екипној  ФК ,,Динамо-југ“.

Специјална спортска признања за 2023. годину припала су Мирославу Ђорђевићу из СК ,,Бубамара“и Љубодрагу Стевановићу, капитену РК ,,Врање 1957“.

Награде за посебно ангажовање и достигнућа у рекреативном спорту и масовној физичкој култури у претходној години припале су, у појединачној конкуренцији, Синиши Станковићу  и Марији Тасић Трајковић из АК ,,Врањски Маратонци“ , док је у екипној конкуренцији признање додељено Планинарском клубу ,,Железничар 2006“.

Награде за животно дело за достигнућа у области спорта додељене су Драгану Костићу Ћуфти, дугогодишњем фудбалеру Динама, тренеру и спортском раднику и Стојану Ђорђевићу, џудисти, тренеру и интернационалном судији.

У категорији најбољих у школском спорту уручена су признања појединцима и основним и средњим школама.

Такође, додељене су и постхумне награде породицама Селвера Ајетовића из ФК ,,Раднички“ и Драгане Ристић Младеновић, планинарке и алпинисткиње.

На свечаности је приказан промо филм о спорту, а у уметничком делу програма наступио је хор Музичке школе ,,Стеван Мокрањац“.

Покровитељ догађаја је Град Врање.

Подели: