Дика и понос Града Врања – Четврта бригада Копнене војске

Поводом Дана 4. бригаде Копнене војске и славе Светог Атанасија Великог, председник Привременог органа града Врања др Слободан Миленковић присуствовао је свечаности у касарни „Први пешадијски пук књаза Милоша Великог“ у Врању.

Присутнима се, најпре, обратио командат Четврте бригаде Копнене војске, бригадни генерал Новица Петровић, пожелевши свима добродошлицу на свечаност поводом Дана Четврте бригаде Копнене војске и крсне славе Светог Атанасија Великог, која се прославља у част пуковске славе Првог пешадијског пука ,,Књаза Милоша Великог“ и част ослобођења Врања од Турака. ,,Историју XX века обележили су ратови. Наша војска извојевала је победе у балканским ратовима, одлучно допринела савезничкој победи у Великом рату, учествовала у антифашистичкој борби у Другом светском рату и на крају храбро одговорила на НАТО агресију на крају XX века. Нека њихова  храброст и јуначка дела буду и даље светионик који нас води, а њихово залагање и жртва остану упамћена као кључни допринос за очување наше државности. Сарадња са локалним самоуправама Пчињског округа и Градом Врањем традиционално је била на веома високом нивоу. Реализацијом активности цивилно-војне сарадње показујемо да органи власти и локално становништво могу да рачунају на нашу помоћ без обзира на националну и верску припадност и настављамо са радом на већ планираним пројектима у овој години“, истакао је Петровић.

Честитајући Дан и славу бригаде, председник Привременог органа Града Врања, др Слободан Миленковић је рекао да су попут наших храбрих предака и припадници 4. бригаде Копнене Војске Србије пример како се своја земља воли и чува. ,,Ваша присутност грађанима Врања и околине пружа осећај спокоја и мира. Уз вас се осећамо сигурно и захвални смо вам на свему што чините за наш град. У претходном периоду вођени искусним старешинама, успешно сте извршавали сваки задатак. Ви сте понос наше Војске и прави следбеници Првог пешадијског пука књаза Милоша Великог. Војска је стуб сваке државе, а ми  као локална самоуправа поносни смо на вас. Ваша организованост, доследност и посвећеност у извршавању задатака су за свако поштовање“ истакао је Миленковић. Он је додао и да је  сарадња локалне самоуправе и војске  на највишем нивоу. ,,У свим околностима, тешким и ванредним ситуацијама, војска је увек прва да помогне и реализује активности за добробит наших грађана. И у наредном периоду биће настављена интензивна сарадња Града и војске, са циљем за додатно унапређење положаја припадника Војске Републике Србије“, рекао је председник Привременог органа Града Врања др Миленковић.

На крају свечаности, заслужним појединцима и тимовима, као и цивилима у служби 4. бригаде Копнене Војске Србије уручена су одликовања и признања.

 

Подели: