На свечаној академији поводом Дана града додељена највиша градска признања

На свечаној академији поводом Дана града у Позоришту „Бора Станковић“, додељена су највиша градска признања. Овим је обележавање 31. јануара Дана града и 146. годишњице ослобођења од Турака завршено.

Признања је уручио председник Привременог органа града Врања др Слободан Миленковић.

Специјално јавно признање „31. јануар“ за изузетне дугогодишње резултате и достигнућа у области научног стваралаштва од значаја за афирмацију града Врања додељено је Чедомиру Ј. Минићу учитељу у пензији, писцу, уреднику, оснивачу Музеја учитељства у Врању. Минић је награђен и новчаном наградом у износу од 100.000 динара.

Јавно признање „31. јануар“ у виду дипломе додељено је правним лицима: Фондацији Новак Ђоковић са седиштем у Београду, DHC Inženjering Д.О.О. Београд , Привредном друштву за производњу намештаја „Додић“ Стропско Врање.

Јавна признања „31. Јануар“ са новчаним износом од 50.000 динара додељена су:  Миодрагу Ђорђевићу, наставнику физике у пензији и старешини Одреда извиђача Сима Погачаревић у Врању, Драгану Костићу дугогодишњем раднику Симпа, пословођи хотела Симпо – Пржар Врање, Милету Костићу Дубници, писцу ствараоцу и оснивачу Удружења књижевника града Врања.

Свечаној академији су поред градског руководства присуствовале бројне званице.

У културно уметничком програму учествовао је Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“ под диригентском палицом потпуковника Игора Митровића и воклани солисти Маријана Радосављевић, Драган Милановић и Биљана Веселиновић Митровић. Приказан је и филм о достигнућима града у претходном периоду, у продукцији ТВ Врањска плус.

 

Подели: