Нова кућа за породицу из Лепчинца уз помоћ хуманитарних фондација

Томислав и Сања Тасковић, са ћеркама Анђелом и Милицом, од недавно живе у новом дому надомак Врања, у ком имају све услове за достојанствен и удобан живот. Кућа у коју се породица недавно уселила купљена је захваљујући донаторској акцији коју је покренула Фондација Тамара Мисирлић, а којој су се придружили естрадна уметница Драгана Мирковић и Фондација Ана и Владе Дивац.

Данас је породица Тасковић поносно угостила у свом новом дому представнике Фондације Ана и Владе Дивац.

-Срећни смо што имамо нови дом. Сада имамо све услове за добар живот. Близу су нам и продавница и апотека, градским аутобусом можемо брзо да стигнемо у Врање, а надамо се да ћемо ускоро да нађемо и неки посао – рекао је Томислав.

До пре месец дана, породица Тасковић живела је у забаченом селу Лепчинце, на врху планине Вучица, у веома лошим условима, без купатила, са оронулим зидовима и плафоном који је често прокишњавао, и без пута којим би могли да стигну до неког већег села или до Врања. Сада, Анђела и Милица имају своју собу, а мајка Сања не мора више да пере веш ручно јер има веш машину. Уз нову кућу имају и пољопривредно имање па ће моћи да наставе да се баве пољопривредом, а близина Врању и редован аутобуски саобраћај омогући ће ћерки Милици да нађе посао.

-Најрадоснија сам јер имам своју собу у којој могу да радим домаће задатке, а у школу сада идем аутобусом, не морам да пешачим као некада – рекла је ћерка Анђела.

Донаторској акцији за прикупљање 25.000 евра за куповину куће породици Тасковић прикључило се много грађана и организација.

-Нама је важно да се што више организација и појединаца, чак и познатих личности, укључује у хуманитарне акције, јер заједно можемо најбоље да помогнемо онима који су најугроженији. Ова акција управо то показује – како моћ заједништва ствара наду за целу породицу и цело друштво. Овом приликом бих и да се захвалим нашој дугогодишњој донаторки Анки Ерне уз чију донацију је и омогућено учешће у овој акцији – рекла је Ана Кошел, директорка Фондације Ана и Владе Дивац током данашње посете породици Тасковић.

-Искористила бих ову прилику да се захвалим Фондацији Ана и Владе Дивац, Драгани Мирковић и свим осталим организацијама и појединцима који су се прикључили и помогли нам да обезбедимо породици нормалан и пристојан живот. Ово је посебан дан који обележава нови почетак и светлу будућност породици Тасковић – рекла је Тамара Мисирлић.

Фондација Ана и Владе Дивац, већ више од 16 година предано помаже најсиромашнијим породицама широм Србије кроз донације за реконструкцију или изградњу кућа, и набавку других потрепштина. До сада је уз помоћ Фондације Ана и Владе Дивац више од 750 породица широм Србије добило кров над главом. Поред хуманитарне помоћи и промоције филантропије, Фондација такође успешно води пројекте подршке заједницама као и пројекте усмерене ка економском оснаживању рањивих група и подстицању запошљавања.

Извор: Фондација Ана и Владе Дивац

Подели: