Постани пилот Војске Србије!

Министарство одбране расписало је Јавни оглас за пријаву кандидата за слушаоце Војно стручног оспособљавања за резервне официре Војске Србије рода авијације.

Конкурс је отворен од 1. фебруара до 31. марта 2024. године.

На конкурс могу да се пријаве сви младићи и девојке, држављани Републике  Србије, који су дипломирали и стекли високо образовање на некој од  високошколских установа у Републици Србији (240 ЕСПБ), и који нису  старији од 27 година.

Кандидати који испуне услове конкурса и прођу процес селекције, након  завршеног оспособљавања имаће прилику да одмах заснују стални радни  однос тј. ступе у професионалну војну службу као официри и да након савладавања предвиђене летачке обуке постану пилоти Ратног ваздухопловства и ПВО.

На овај начин Војска Србије наставља да младим људима пружа могућност да остваре своје снове и постану пилоти, без обзира што нису завршили Војну академију.

Пријаве се могу поднети у центрима Министарства одбране, шалтерима Поште  или на порталу еУправе, а све додатне информације о условима и начину  конкурисања могу се добити у Команди Ратног ваздухопловства и ПВО у  Земуну (Главна бр.1) или на бројеве телефона  011/3074-008 и
011/3074-027.

Подели: