Уз подршку Града и Народног музеја у Врању манифестација „Око архитектуре“

У организацији Друштва врањских архитеката и сарадњи са Инжењерском комором Србије – РЦ Ниш, у периоду од 23.02.2024. – 01.03.2024. г. одржаће се манифестација „Око архитектуре“.

Циљ манифестације је подизање свести о значају архитектуре и грађене средине за живот сваког појединца, а све у складу са недавно донетом Националном архитектонском стратегијом. Тема овогодишње манифестације је савремено становање.

Тим поводом биће представљена  гостујућа изложба: „СТАНОВАЊЕ – HOUSING 2023“- међународна  изложба савременог становања у организацији Катедре зграде за становање Грађевинско-архитектонског факултета у Нишу и Кластера урбаног планирања,  смотра актуелних архитектонских остварења која су примери добре пројектанске праксе и промишљања на тему становања.

Током трајања манифестације „Око архитектуре“, изложбу ће употпунити пратећи програм састављен од: стручних предавања и презентације спонзора из области грађевинске индустрије.

Манифестацију су подржали Град Врање и Народни музеј у Врању. Свечано отварање је заказано за петак 23. фебруара 2024. године са почетком у 18:00 часова у Галерији Народног музеја у Врању.

Подели: