На сцени врањског театра у понедељак премијера представе ,,Босоноги у парку“

,,Босоноги у парку“ назив је представе која ће премијерно бити изведена на сцени врањског театра у понедељак 26. фебруара у 20 сати. Реч је о романтичној комедији најизвођенијег бродвејског писца, Нила Сајмона, чију режију потписује Ксенија Крнајски и која је први пут пред врањском публиком. По речима редитељке ово је прича о младом брачном пару који се усељава у свој први заједнички дом и за само неколико дана прође ролеркостер читавог једног брака. ,,Границе личне слободе се у овом комаду испитују у односу према љубавном партнеру, очекивању родитеља, друштвеним стереотипима које намеће друштво 60-тих година 20. века, као и према комшилуку који шармом и животном радошћу надомешћује сиромаштво „логора за средњу класу“. Ово је данас, кад смо стварали представу, духовит и циничан обрачун креативности и оптимизма са челичним и безличним оквирима неолибералног капитализма у којем живимо. Више не постоји црно-бели свет. Он је данас сиво-ружичаст“, наглашава Крнајски. Прва реприза је дан касније, 27. фебруара, такође од 20 сати. Иначе, ово је трећа премијера врањског ансамбла у овој позоришној сезони.

Када је у питању биоскопски репертоар у суботу, 24. фебруара, биће приказана два филма. У 12 сати је филм ,,Екипа из џунгле 2: Светска турнеја“. Реч је о анимираном филму за целу породицу. ,,Кога да позовемо у помоћ када мистериозни супер-зликовац прекрије џунглу ружичастом пеном која експлодира у додиру са водом? Тим из џунгле, наравно! Мање од месец дана пре кишне сезоне, почела је трка са временом. Од Северног пола до Далеког истока, прелазећи планине, пустиње и океане, наши јунаци ће морати да претражују свет далеко од своје омиљене џунгле у потрази за противотровом“, стоји у опису филма.

На вечерњој сцени од 20 сати је филм домаће продукције ,,Сунце мамино“. Жанровски сврстан у драму са елементима комедије филм прати збуњеног и помало неприлагођеног Рељу (16) који своје усамљено лето проводи тумарајући двориштима и крововима Београда. Једино што га стварно ,,вози“, готово до опседнутости је жеља да смува Ану (16). Када му умре бака, Рељина анксиозна и дистанцирана мама Олга (46), одбија да јој организује сахрану због њиховог међусобно лошег односа. Кријући од Олге, Реља се сам упушта у организацију бабине сахране, верујући да ће тако коначно освојити Ану. ,,Сунце мамино“ је топла, тинејџерска и породична црна комедија, која говори о одрастању, о сложеним емотивним, породичним односима и љубави као универзалној сили која разбољева, лечи, покреће све нас. Све то у Београду, који је и неми сведок и саучесник у причама наших јунака, а његово ново лице универзум је за себе у којем сви наши интимни светови налазе уточиште. Карте за све програме, позоришне и биоскопске, осим на билетарници могу се купити и онлајн, на сајту Позоришта.

Извор: Градски сајт

Подели: