Иницијатива за промену назива улица у Владичином Хану и Врању

Наши суграђани, Горан Николић (1972-1998) из МЗ Калиманце и Небојша Савић (1967-1998) из МЗ Мањак , као припадници Посебних јединица полиције дали су своје животе 1998. године за одбрану отаџбине на Косову и Метохији, у борби против терористичке ОВК.
За време ангажовања као припадници посебних јединица полиције у одбрани отаџбине на територији КиМ су се понели храбро и часно и на тај начин су достојно представили Републику Србију , МУП Србије и нашу општину.
Ови хероји заслужују да на територији општине Владичин Хан постоје улице са њиховим именима.
У складу са иницијативом коју је покренуло Удружење ветерана посебних јединица полиције, ПЈП на територији Републике Србије за промену назива улица, ово удружење је општинском већу поднело иницијативу за промену назива следећих улица у Владичином Хану – да Хомерова, у селу Мањак буде улица Небојше Савића, да улица Војводе Мишића у Калимнацу буде улица Горана Николића, а да улица Војводе Мишића, због великог историјског значаја личности чије име носи, понесе нека друга улица у ханској општини као на пример улица Слободана Пенезића Крцуна или нека друга.

У складу са иницијативом коју је покренуло Удружење ветерана посебних јединица полиције на територији Србије за промену назива улица поднета је иницијатива за промену назива и на територији Града Врања.

Потребно је променити назив улице Облачинска у улицу Ивице Спасића и доделити назив  по имену Стојановић Велибор као и да постојећа улица Омладинских бригада понесе име Припадника посебних јединица полиције.

Подели: