Позоришни и биоскопски репертоар

У петак, 1, марта, од 20 сати у врањском театру премијерно ће бити изведена представа ,,Судије“, Драмске секције Гимназије ,,Бора Станковић“ у Врању. Већ у недељу, 3. марта, на дечјој сцени је представа ,,Црвенкапа“, коју је по мотивима истоимене бајке Браће Грим режирао Бојан Јовановић. Љубитељи позоришне уметности у уторак, 5. марта, од 20 сати моћи ће да погледају вишеструко награђивани комад ,,Кеплер 452 б“, који је по тексту Тијане Грумић на сцену врањског позоришта поставио Југ Ђорђевић.

Када је у питању биоскопски репертоар у суботу, 2. марта, биће приказана два филма. У 12 сати је анимирани филм ,,Ружица и камена тролица“. ,,Ружица је цветна вила која је увек живела сама у свом грму. Више од свега сања да има пријатеља, али је превише уплашена да би икада напустила свој грм и зато га никада није пронашла. Међутим, породица мишева која живи испод грма Ружице верује да има решење. Господин и госпођа Маус желе да се Ружица уда за њиховог сина Карла. Иако не жели да се уда за миша, када јој запрете да ће се одселити, она осећа да мора да каже ,,да” за брак. На срећу, пре венчања спашава је лептир Свила и њих двоје брзо постају пријатељи. Када је Силк киднапован од стране каменог трола, Ружица коначно мора да превазиђе своје страхове од свега и усуђује се да спасе свог пријатеља“, стоји у опису филма.

На вечерњој сцени од 20 сати је филм Дина: други део, који нам доноси истраживање митолошког путовања Пола Атреидеса након уједињења са Чани и Фременима. ,,На свом ратном путу освете против непријатеља који су уништили његову породицу, Поул Атреидес се нађе на раскршћу између љубави свог живота и катастрофалне судбине свемира коју само он може предвидети“, сиже је овог акционог филма. Карте за све програме, позоришне и биоскопске, осим на билетарници могу се купити и онлајн, на сајту Позоришта.

Подели: