Фолклор лепша страна живота – заједнички концерт КУД „Младост“ и ФА „Ацо Ђорчев“

КУД „Младост“ из Врања организовало је традиционални концерт пријатељства са Фолклорним ансамблом „Ацо Ђорчев“ из Неготина у Северној Македонији у Позоришту „Бора Станковић“ у Врању приредивши публици наступ у којем су сви уживали.

Љубитељи фолклора, песме и игре али и поштоваоци традиције уживали су у изведби фолклораша који су се представили играма из нашег краја али и других делова Србије, док су се гости представили својим македонским играма, учинивши овај концерт још занимљивијим и садржајнијим.

Ово је била прилика да председница КУД „Младост“ Ана Стојковић уручи захвалницу кореографу и уметничком руководиоцу гостујућег фолклорног ансмбла из Северне Македоније Горану Трајкову.

У концерту су учествовале све узрасне групе КУД Младост, а подршку су им дали родитељи и бројна публика. Подршку су имали и гости из нама суседне и блиске земље ФА „Ацо Ђорчев“. Сала врањског театра била је испуњена у потпуности што само говори о томе да Врањанци и даље држе до мерака и традиције и да воле фолклор.

Подели: