Преко 42 килограма синтетичке дроге заплењено на прелазу Прешево

Царински службеници су 6. марта 2024. године на граничном прелаза Прешево спречили покушај кријумчарења преко 42 килограма синтетичке дроге скривене у резервоару једног камиона. Случај је откривен када је на улазу у земљу за преглед на царинском мобилном скенеру издвојен камион стране регистрације који се из Грчке упутио ка Белгији, саопштили су из Управе царина.

Анализом слике са скенера уочене су неправилности у пределу резервоара за гориво који је био преграђен за потребе кријумчарења. Царински службеници су приметили да је простор намењен за кријумчерење био замаскиран посебним гитом како би деловало да је реч о фабричкој изради.

Детаљним прегледом су сумње на које је указао снимак скенера потврђене, јер је унутрашњост резервоара била подељена тако да само једна четвртина прими гориво, док је већи део резервоара послужио за скривање наркотика.

Укупно је откривено 63 пакета прашкасте материје тешке 42.337 грама, која је приликом приручног тестирања одреаговала на синтетичку дрогу МДМА и амфетамин. Дрога је заједно са возачем и камионом у коме су наркотици кријумчарени предата полицији у даљу надлежност.

Извор: Управа царина

Подели: