Почиње ванредна контрола заузећа јавних површина и комуналних објеката

У складу са Одлуком о начину обављања комуналних делатности – одржавање чистоће на површинама јавне намене, управљање комуналним отпадом и одржавање зелених површина, комунална инспекција спровешће ванредну и појачану контролу заузећа јавних површина и комуналних објеката.

Одлуком се забрањује заустављање и остављање возила којима се омета коришћење пешачке комуникације, прилаз објектима, коришћење противпожарног пута и пролаз између зграда. Забрањује се и остављање нерегистрованих, хаварисаних и одбачених возила на јавним површинама и остављање возила на делу тротоара који није обележен за паркирање. Возила се не смеју остављати ни на пешачком прелазу, пешачкој и бициклистичкој стази.

Из комуналне инспекције обавештавају да ће у наредном периоду приоритет бити хаварисана и нерегистрована возила, која ће се уклањати по хитном поступку. Такође, против несавесних власника ће бити поднети прекршајни налози у редовном поступку. Комунална инспекција апелује на суграђане да избегнемо непотребне трошкове, а такође учинимо нешто за лепши изглед града.

Подели: