Превентивни прегледи сутра у ЗЦ Врање – ултразвук дојке и ПСА тест

С обзиром на то да је фокус здравствене заштите стављен на превенцију, у недељу 24.03.2024. године у периоду од 8 до 16 сати, биће организовани превентивни прегледи и то, ултразвучни преглед дојке (за жене старије од 40година, које до сада нису радиле ултразвучни прегледа дојке и које нису обухваћене редовним скрининг прегледом за дојку) и ПСА тест (за мушкарце старије од 49 година којима до сада није рађен ПСА у периоду од 6 месеци). Преглед дојке обављаће се у простору Опште болнице Врање у Служби за радиологију и ултразвучну дијагностику док ће се лабораторијска анализа ПСА обвљати у болничкој Лабораторији.

-Имајући у виду да је ултразвучни преглед захтеван преглед, који траје од 15 до 20 минута молимо наше суграђанке да имају разумевања и дођу само оне које до сада нису прегледаване. У случају да се из објективних разлога не могу прегледати све суграђанке њима ће се понудити термин у најскоријем времену за наведени преглед – саопштили су из Здравственог центра Врање.

Није потребно претходно заказивање превентивних прегледа, већ грађани могу да дођу у наведеном временском периоду на поменутим локацијама.

Извор: ЗЦ Врање

Подели: