У Нишу откривена Спомен – плоча Новим косовским јунацима

У Нишу, у крипти Храма Светог Василија Острошког откривена је и освећена Спомен – плоча Новим косовским јунацима поводом 25. годишњице НАТО агресије на нашу земљу.

Откривању Спомен – плоче НАТО косовским јунацима, страдалим браниоцима Отаџбине у периоду од 1998. до 2003. године, присуствовали су: владика нишки Арсеније, министар за рад запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић, као изасланик председника Републике Србије Александра Вучића, потпредседник Владе Србије и министар одбране Милош Вучевић, министар унутрашњих послова Братислав Гашић.

Догађају су присуствовали и припадници Војске Србије, чланови породица и потомци страдалих војника и полицајаца у одбрани отаџбине, ветерани и ратни војни инвалиди, представници борачких организација и удружења за неговање традиције ослободилачких ратова Србије, градоначелница Ниша Драгана Сотировски и начелници управних округа.

Изасланик председника Србије Александра Вучића, потпредседник Владе Србије и министар одбране Милош Вучевић изјавио је да је, према његовом мишљењу, највеће достигнуће Србије „то што смо престали да ћутимо о неправди која нам је нанета НАТО бомбардовањем“.

Фото: Танјуг

На откривању и освећењу Спомен-плоча Новим косовским јунацима поводом 25. годишњице НАТО агресије у Нишу, Вучевић је рекао да је прошло 25 година од НАТО бомбардовања, а да ми још „исправљамо неправде према онима који су дали све што су имали за нашу слободу“.

-Предуго се овде ћутало, ваљда у жељи да наше жртве и њихови подвизи, наши подвизи, не увреде агресора, да се њихова помрачена савест не узнемири. Пре нешто више од деценије коначно смо престали да ћутимо. Верујем да је то можда и највеће достигнуће које је Србија урадила у последњој деценији. Предвођена тада премијером, данас председником Александром Вучићем, заједно са руководством Републике Србије и нашом светом Српском црквом, одајемо и одаваћемо пошту нашој херојској војсци и полицији, и добровољцима, и невиним цивилним жртвама, свим нашим страдалим припадницима – поручио је Вучевић.

Извор: Танјуг

Подели: