Вучић у Прокупљу: Прошло је 25 година и још се не дамо

Председник Александар Вучић поручио је у Прокупљу на обележавању Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године да је прошло 25 година отада и да се још не дамо и не пристајемо на комадање Србије. Председник Вучић је на државно – комеморативном скупу у Прокупљу захвалио нашој браћи и сестрама из региона што су дошли, из Црне Горе, Северне Македоније и свих других делова бивше Југославије.

-Прва НАТО бомба која је убила српског војника пала је баш овде у Прокупљу. Убила је Бобана Недељковића. Његов отац рекао једну ствар са којом, чини ми се, сваки отац леже и буди се посебно у тешким временима. А то је – шта ти је важније? Дете, син или земља? Дете или отаџбина? Чак и када му се то најстрашније што може да се догоди, догодило, није могао да одговори на то питање – рекао је Вучић и истакао да су они убили Бобана зато што су хтели да нам униште отаџбину, да нам униште Србију, да је раскомадају.

-И мисле да су у томе успели. Прошло је 25 година и још се не дамо. И још не пристајемо на комадање Србије. Има један мали народ у Европи, у једној малој земљи, на једној малој територији, који се даље поносно и достојанствено држи, који не пристаје на окупацију и на наређења са стране. Један мали, али поносан народ који хоће будућност за себе и своју децу, онако како су је његови људи одредили и определили – поручио је Вучић.

Подели: