СУБНОР Града Врања осудио одлуку Савета Безбедности Уједињених Нација

На седници председништва Градског одбора СУБНОР-а Врање осуђена је одлука Савета Безбедности Уједињених Нација да се не расправља о НАТО бомбардовању Савезне Републике Југославије 1999.године.

У име свих бораца и учесника одбране од НАТО агресије изражавамо незадовољство на закључак да ово питање није битно за међународну безбедност и да Савет Безбедности није дужан да се њиме бави. Огорчење је тим веће, што су на овакву одлуку највише утицали представници оних земаља које су у НАТО пакту и које су бомбардовале СРЈ 1999.године. Оваквим реаговањем и ставом показали су да у њиховој одлуци нема кајања за оно што се дешавало у току 78 дана НАТО агресије као и жаљење за жртвама, што значи и да се политика њихових земаља према НАТО агресији за 25 година  није променила.

Без обзира на овакав став и одлуку Савета Безбедности Уједињених Нација, СУБНОР Града Врања  и  борци југа Србије дају пуну подршку руководству државе Србије у очувању националних интереса и неговању слободарских традиција . Заједно са осталим патриотским организацијама наставићемо да негујемо традицију и гајимо сећање на све жртве НАТО агресије дубоко убеђени да истина и правда на крају побеђују.

 

Подели: