У току потрага за двогодишњом девојчицом несталом у околини Бора

Двогодишња девојчица Данкa Илић нестала је данас у околини Бора и потрага за њом је у току, речено je Тањугу у Полицијској управи Бор. На терену су полиција и ватрогасци, као и грађани који су се укључили у потрагу.

Систем „Пронађи ме“ активиран је данас први пут у Србији због нестанка двогодишњe девојчицe. Како је наведено на сајту pronadjime.mup.gov.rs, девојчица има смеђу косу, браон очи, а висока је око 85 центиметара. У тренутку нестанка на себи је имала љубичасте панталоне, маслинасто зелену јакну и косу везану у реп.

Платформа „Пронађи ме“ намењена је за хитно обавештавање јавности у случају нестанка малолетног лица, који ће омогућити брзу дистрибуцију информација свим грађанима преко ентитета надлежних за информисање јавности, када полиција процени да би објављивање ове инфромације у јавности допринело проналаску детета.

Хитно обавештавање подразумева слање поруке о нестанку малолетног лица са свим релевантним информацијама и то прекидом ТВ и радио програма, слањем „СМС“ поруке свим грађанима преко њихових мобилних оператера, приказима на екранима на ауто-путу, аеродромима, железничким и аутобуским станицама.

Уколико имате информација, јавите полицији на број телефона 192.

Извор: Танјуг

Подели: